Продукти:
2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици нарязан лук
274 г ориз
475 мл пилешки бульон
225 мл салца (готова)
Сол на вкус
2-3 стръка пресен магданоз
Приготвяне:
Загрейте мазнината в голям тиган на средна температура. Сотирайте лука в него, докато омекне за 5 минути. Добавете ориза в тигана. Разбърквайте постоянно. Когато оризът започне да покафенява, добавете бульона и салцата. Овкусете със сол на вкус. Намалете котлона, покрийте с капак и оставете да къкри 20 минути, докато течността се абсорбира. Добавете магданоза и свалете от огъня.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
8
Анонимен
преди 3 годиниБуква Ц на испански НЯМА. Салса е думата. Че говорите като румънски селяни си е ваш проблем. БарСелона, Салса. Това е транскрибцията на български. Ако толкова държите на нея.
7
Незнаещ
преди 3 годиниКогато ориза започне да покафенява манджата става само за *** !
6
Анонимен
преди 3 годиниНе се получи - сигурно вместо 274 гр. ориз съм сложил 273.