Снимка: Istock
fallback

Продукти:

2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици нарязан лук
274 г ориз
475 мл пилешки бульон
225 мл салца (готова)
Сол на вкус
2-3 стръка пресен магданоз
 
Приготвяне:
 
Загрейте мазнината в голям тиган на средна температура. Сотирайте лука в него, докато омекне за 5 минути. Добавете ориза в тигана. Разбърквайте постоянно. Когато оризът започне да покафенява, добавете бульона и салцата. Овкусете със сол на вкус. Намалете котлона, покрийте с капак и оставете да къкри 20 минути, докато течността се абсорбира. Добавете магданоза и свалете от огъня.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 3 години

Буква Ц на испански НЯМА. Салса е думата. Че говорите като румънски селяни си е ваш проблем. БарСелона, Салса. Това е транскрибцията на български. Ако толкова държите на нея.

7

Незнаещ

преди 3 години

Когато ориза започне да покафенява манджата става само за *** !

6

Анонимен

преди 3 години

Не се получи - сигурно вместо 274 гр. ориз съм сложил 273.

fallback