Снимка: Pexels
fallback

Facebook е неизменна част от живота на много хора от години насам. Интернет потребители признават, че не могат да си представят и ден, в който да не скролват из социалната мрежа, а тийнейджърите прекарват много време пред компютрите и телефоните и постоянно постват там. В последните години много се говори за вредите от социалните мрежи - ниско самочувствие, депресия, затлъстяване и т.н. Ето как точно Facebook ни разболява, според "Your Tango".

1. Увеличава апетита
 
В мрежата често биват поствани снимки на домашно направени храни - хората се хвалят с кулинарните си умения. Други пък се тагват от ресторанти и сладкарници и снимат ястията там, а може и да сте последвали страници на заведения - те също постват снимки на вкусни храни. Гледането на такива снимки може да активира наградният център на мозъка.
 
Това ви кара да изпитвате глад, да искате да ядете повече и да задоволите напълно апетита си. Дори ако вече сте хапнали основно ястие, ако след яденето разглеждате снимки на ястия, отново може да се почувствате гладни, показва проучване. Най-добре е да спрете да следвате страници на заведения, както и хора, които често снимат храната си.
Останалото вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Таню

преди 3 години

E, и аз някога се зарибих, така успях да съживя контакти с хора, които никога повече не мислех, че ще срещна пак. И до там! После лека-полека ползването стана все по-зле и нелeпо, поне за мен UX-a бе на почти нулево ниво. Наскоро му правиха фейслифт, че рифреша на сървърите им бе дал фира отсекъде и цялото ползване лагваше мега дрaзнещо. Понастоящем влизам 1 път седмично. Хеле, пък, въобще да не коментирам другите туи, сч, иг и пр. простотии. Ама да видиш жена ми и лапетата - с часове кибичат...

9

мхм

преди 3 години

от половин месец ми е блокиран профила без никаква причина. от фейсбук не искат да ми кажат и ме цензурират. там буквално ми бе целия живот. ужасно чувство е всичко да ти замине, бизнес и какво ли не, когато си го градил 10+ години само там. доста психически проблеми си навлякох, не си е работа..

8

cky2kbg

преди 3 години

аз не само че нямам а и не съм имал. нито съм ползвал други социалки. Просто си следвам целите и местата където искам да отида и се наслаждавам на живота в реалното пространство. И преди 10 години се преселих в Сидней, и срещнах други българи но пак не ползвам фейсбуци, просто защото не са ми изпотрябвали. Дошъл съм в Австралия да се наслаждавам на красотата наоколо а не да си запълвам живота с фейсбуците на други българи тук. Може би съм единствения българин в Оз без фейсбук и съм късметлия

fallback