Снимка: Pexels
fallback

 През последните години сушито става все по-хитова храна и започна редовно да присъства на българската трапеза. То е екзотична храна, идваща от Япония, но се оказва, че не е толкова трудно да си го направите сами, в домашни условия.

Сушито е варен подправен ориз, на ролки или топки, обикновено гарниран с риба или други морски продукти, а и със зеленчуци. То е полезна храна, много учени смятат, че сушито е една от причините японците да са сред хората с най-добро здраве в света. Ето и лесна рецепта, ако го готвите за първи път.
 
Тази рецепта е идеална за начинаещи и направата ще ви отнеме само около 30 минути.Тя представлява бързо суши в купа със сьомга. Ето и необходимите продукти:
 
1 чаша ориз
 
1 авокадо, нарязано на ситно
 
170 грама пушена сьомга, нарязана
 
3 малки краставички, нарязани на дължина, като стикове
 
2 чаени лъжици сусамени семена
 
4-5 водорасли нори (листа за суши)
 
1 чаена лъжица оризов оцет
 
2 чаени лъжици сусамово олио
 
3 чаени лъжици майонеза 
 
1 чаена лъжица чеснов сос
 
1 лайм
 
Как да ги приготвите - вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 3 години

Яжте суши от *** на Албан Буши.

2

Анонимен

преди 3 години

Da zpochnem s oriza...oriz za suchi v BG niama...toi se i prigotvia po spetzialen nachin...sushito niama da vi stane s tazi rezepta...

1

пияница мистик

преди 3 години

И що за суши е това, като няма никаква сурова риба? А пушената сжомга си я ям на филия за закуска и е много вкусна, не ми трябват всички останали салтанати. Ако искате да ядете истинско "суши", така да се каже, от сурова риба, намерете перуански ресторант и си поръчайте севиче или си го направете сами. Нарязвате някаква бяла риба на кубчета 1/1 см, люта чушка, слагате в купа и заливате всичко това със сок от изцеден лайм. Чакате 3 дена да се "сготви" по този начин в сока и ядете

fallback