Снимка: БГНЕС
fallback

Провеждането на ежегодната "битка" с домати в испанския гр. Буньол, област Валенсия, бе отменено заради пандемията от коронавируса, съобщава ТАСС.

Oще по темата

"Томатина" трябваше да се състои в края на август за 75-и път. Обикновено празникът събира над 20 000 души от цял свят, а по време на "битката", която продължава около час, се унищожават над 140 тона домати.

"Томатина" предхожда едноседмичния фестивал в чест на покровителя на града - св. Луи Бертран. За пръв път "Томатина" е проведена през август 1945 г., припомня БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 4 години

Когато човек започне да се е6ава с храната го застигаа божият гняв

10

Анонимна

преди 4 години

*** прости. В Африка няма какво да ядат те се целят с домати. Хак да им е. Гадове долни. Следващите домати хуманитарна пратка.

9

Боже, ,Боже

преди 4 години

Простотия на простотиите! Десетки хиляди олигоfрени се замерват с домати, като за целта се унищожават 140 тона, които Господ ги е дал за храна, а не да се бият с тях. И не само това. Като гледам мАзалото по сградите и улиците, отврат. Кой чисти след това? И колко вода се харчи? А има толкова гладни хора по света. Варварщина! Подобно на другата (също отложена) испанска варварщина - гонитбата с бикове. Нямам думи! И тези "традиции" са придобили световна известност, моля ви се.

fallback