Снимка: Istock

Ако едно от любимите ви лакомства е шоколадът, няма нужда да ви обясняваме колко специална е връзката с него. Той винаги е на наше разположение – когато ни е тъжно, когато празнуваме, когато имаме нужда от повече енергия. Понякога връзката с него ни носи повече удоволствие от връзката с партньор.

Получавате удоволствие

Когато се чувстваме удовлетворени, за това са „виновни“ нашите хормони. Така например допаминът е отговорен за чувството на удовлетворение, щастливи сме благодарение на серотонина, а ендорфините ни помагат да се освободим от стреса. Всичко това се синтезира от мозъка ни по време на стрес. Но да обърнем внимание и на шоколада, който също активно стимулира синтеза на допамин, серотонин и ендорфини в мозъка. Докато го хапвате, кулминацията ви е сигурна и то без да полагате кой знае какви усилия, да сменяте пози, просто си прекарвате приятни моменти заедно по всяко време на деня, без риск да ви откаже.

Всеки ден може да пробвате с нов

Хубавото на връзката с шоколада е, че той не очаква лоялност от вас. Днес ви се хапват бонбони асорти, утре тъмен или бял шоколад, в някой дни нещо с ядки или плодове. Не е нужно да се обяснявате защо мените вкусовете си. Шоколадът няма да ви съди за малките трохички около устата ви, останали от любимите ви бисквити или торта, няма да ревнува, когато искате да потопите в него ягода или банан.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

9

хмм

преди 1 година

Да не са пуснали вече обли шоколади!

8

Пичкослава

преди 1 година

Все пак е по-добре да те ....... вместо да плюскаш чеколад.

7

Обективно

преди 1 година

Ако връзката с шоколада ви носи повече удовлетворение от връзката с партньор, значи сте изтрещяла климактepична истеричка, неспособна да се адаптира в човешкото общество и тотално сте се провалили като жена и човек.