Снимка: Istockphoto
fallback

Как се отразява на кожата изолацията? Кои са предимствата и недостатъците?

Поради обстоятелствата, при които сме поставени, т.е. карантината, животите и даже работите ни се преместват от външния свят в границите на домовете ни. Грижата за себе си и кожата заема по-важна позиция и ни подсеща да се поддържаме във възможно най-добро състояние.

Изолацията има положителен ефект върху кожата ни, тъй като е изложена на по-малко замърсен въздух, ултравиолетова радиация и химикали, намиращи се в грима. Това, че сме в домовете си, дава шанс на кожата да се възстанови и регенерира.

От друга страна стресът, несигурността и загрижеността за нашето здраве или това на нашите близки, оказват отрицателен ефект над кожата ни. Дехидратацията, повишеният прием на кофеин, липсата на витамин D и промените в хранителния режим и този на съня могат да променят способността на имунната ни система да регулира и детоксикира, създавайки възпаления по тялото.

Каква козметика и процедури можем да използваме, докато стоим у дома?

Въпреки че може да не сте често изложени на външните влияния или рядко носите грим, все пак е важно лицето да се измива всеки ден. Освен това кожата трябва да се ексфолира до три пъти седмично, за да избегнете натрупването на мазнини, бактерии и мъртви клетки, които водят до възпаление. Ако изберете да използвате формула, съдържаща домашни продукти, спрете се на нежен ексфолиант, който няма да увеличи раздразнението или да причини микротравми на кожата.

За стимулиране на кръвообращението, регенерацията на кожата и производството на колаген се препоръчват целенасочен масаж и маски за лице с колаген. Маските за лице с активен въглен, глина или зелен чай имат активни съставки с противовъзпалителен, почистващ и антибактериален ефект. Дермаролер с игли с дължина 0,3-0,5 мм може да се използва веднъж на две седмици като рутинна грижа за кожата у дома с цел стимулиране на колагена и отърваване от разширени пори.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

професионално

преди 4 години

Ако искате да премахнете пигментацията,може да си направите маски с високо съдържание на вит. Ц(С).Това са маски с киви, домати или ягоди. Добре е да прибавите и малко вит.Е и А-те са мазни и ще предпазят по сухите кожи.Друга много ефектна маска е със счукан(разстворен) аспирин-1,2 във кисело мляко.Няколко капки кислородна вода във всяка една подранваща маска или маска от хума, също действа много добре.Вътрешно да се приема вит. Ц ,добре е и за имунната защита

1

Анонимен

преди 4 години

Т.е., ако нямаше изолация, нямаше да има нужда от премахването на петна по кожата. Жалки напъни за журналистика.

fallback