Снимка: Pexels
fallback

 Изолацията може да влияе зле на кожата, защото сега прекарвате повече време вътре. Може да сте прекалили с използването на дадени продукти, да сте изпробвали нови маски, да сте изстискали всичките си пъпки и т.н. А и стресът също води до поява на акне и зачервявания. Ето как да поправите проблемите, според британския "Cosmopolitan".

1. Изгорили сте кожата, защото сте пробвали много киселинни продукти
 
Забелязали сте, че имате цирей и сте решили да го излекувате, като сложите тонер със салицилова киселина. А после и серум с лактична киселина. А ако сте смесили някой от тези продукти и с избелващ крем или крем за тъмни петна, сигурно сте се събудили с червена, груба кожа. "Киселините разлагат и унищожават кожните клетки в кожната бариера, което е добре, докато не използвате прекалено много и буквално не изгорите горния слой на кожата", казва лекарят Мона Гохара.
 
Решението: Спрете да използвате продукти, които са агресивни. Заложете на нежен почистващ лосион, лек овлажнител и вазелин. "Вазелинът е прекрасен в тази ситуация", казва тя. Той създава защитна бариера, която помага на кожата да се възстанови и излекува. Слагайте вазелин и крем вечер и сутрин, но знайте, че кожата за възстановява напълно за около 28 дни.
 
За останалите проблеми вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 4 години

От 12 години работя от вкъщи... я да се взимате в ръце лигочи такива. Стояхте две седмици вкъщи и вече имате нужда от психолог и дерматолог...

2

Анонимен

преди 4 години

'' Vitalift active, Vichy '' само че оригинален, а не менте !

1

Анонимен

преди 4 години

Търкайте се със спирт..... търкайте. После изолацията ви е виновна

fallback