Снимка: iStock
fallback

Продукти:

250 г леща, сварена и отцедена
1 скилидка чесън, пресован
1 щипка кимион
1 резен лимон
1 глава лук, ситно нарязан
3 бр разноцветни чушки, нарязани
100 г сварени броколи на малки късчета
50 г козе сирене на кубчета
85 г сушени кайсии, нарязани
2 супени лъжици печени слънчогледови семки
Лимонов дресинг с кориандър:
Сокът от 1 лимон
3 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици пресен кориандър, нарязан
Сол и черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Сварете лещата. Когато заври, към нея добавете чесъна, кимиона и лимона. Намалете котлона и оставете да къкри 30 минути, докато лещата омекне.
 
Междувременно направете дресинга. Смесете лимоновия сок, зехтина, кориандъра, солта и пипера. Разбъркайте добре и оставете настрана.
 
Отцедете лещата, като отстраните лимона и чесъна. Сложете лещата в купа за салата. Овкусете я с дресинга. Разбъркайте. Добавете останалите продукти. Отново разбъркайте. Украсете за финал със слънчогледовите семена и кайсиите.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

do 1

преди 4 години

Не се прай на умрела лисица, тая цялата салата струва2 лева за 4 човека

4

почвам да бегам

преди 4 години

Ква е тая салата с леща бе,вие луди ли сте!?

3

Анонимен

преди 4 години

Манджа с грозде. И тази магия докара друга магия - коронавируса, защото всички хукнаха по света да пробват разни магии.

fallback