Снимка: Pixabay
fallback

Пандемията преобърна живота ни на 180 градуса и вече в продължение на няколко дни, а при мнозина и седмици, си стоим у дома. Социалната изолация е много важна за намаляване на разпространението на коронавируса. Колкото и негативи да има, тя е повод да прочистим мислите си и дома от всичко онова, което ни пречи и прави нещастни.

Много лекари говорят за здравословно хранене и използване на този период за детоксикация на организма. Наред с това, може да направим същото и с нашето жилище, за да се почувстваме по-добре и да бъдем по-здрави.

Детокс на дома и душата – как?

Почистете боклуците
Наред с дезинфекцията на коридора и входа на дома, трябва да премахнете боклуци като стари вестници и списания, които сте натрупали и които събират прах. Също така, в чувала за изхвърляне сложете всички кутийки и празни стъклени и пластмасови бутилки, които сте запазили. Те са потенциален източник на патогени, които могат да ви разболеят.

Използвайте препарат за почистване на алкохолна основа, с който да премахнете микробите по всички повърхности. Обърнете внимание на вратите и огледалата – ще се учудите колко пръсти и мръсни петна има по тях. Дръжките също трябва да бъдат почистени със спирт или дезинфектант.
Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Б. Б.

преди 4 години

аЗ съм *** и вие сте прости,това са думи на Бойко Борисов...

10

Анонимен

преди 4 години

Какво е DETOX,АЛО,ПРОДАЖНИЦИ???Писна ми от НАЛАГАНЕТО НАСИЛА на чужди думи!!!Много народи пишат НА КИРИЛИЦА!!!В нашата ПИСМЕНОСТ,БЪЛГАРСКА СЕ ПИШЕ НА БЪЛГАРСКИ!!

9

Анонимен

преди 4 години

След още 2-3 месеца така ще се детоксикирате, че ще сте готови за психото

fallback