Снимка: Pexels

Коронавирусът може да се задържи върху дамската чанта няколко дни. Върху чантите ни може да има около 10,000 типа бактерии, твърдят от "Handbag Clinic", пишат от "The Sun". Това ги прави по-мръсни дори от тоалетните чинии. Експертът по хигиена Лиса Акърли казва, че ръцете ни пренасят вируси и бактерии, които се пренасят върху чантите и предметите в тях. "Коронавирусът може да издържи върху повърхности около 72 часа", коментира тя.  Ето кои предмети от чантата да почиствате.

Телефонът
 
Това е предметът, който докосвате най-често. Лондонски изследователи твърдят, че остатъци от фекалии могат да бъдат намерени на един от всеки 6 смартфона. Затова трябва да измивате ръцете всеки път, когато пипате телефона си. Най-добре е да дезинфекцирате мобилния с антибактериални мокри кърпички.

Ключове
 
Ключовете за апартамента и колата се използват само няколко пъти на ден, но пак са доста мръсни. Те събират по-малко бактерии от телефоните, защото не ги вадите на публични места често и не ги докосвате толкова, но трябва да ги чистите всеки ден. Пак се препоръчват мокри кърпички.

Носни кърпички
 
Ако сложите използвана носна кърпичка в чантата, която обаче все още не е мръсна и може да я използвате още веднъж, бактериите от нея ще се пренесат върху другите предмети. Най-добре слагайте кърпичката в несесер, плик и т.н. и я изхвърляйте с него в кошчето. После задължително измийте ръцете.
 
За останалите вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase