Снимка: Pixabay

Акнето е много разпространен проблем в тийнейджърска възраст. То може да бъде причинено от пубертета, развитието, от околната среда, от лошата хигиена, що се касае до кожата. Но има и някои странни неща, които причиняват акне, а вие дори не подозирате. Вижте кои са те, според американското издание на "Cosmopolitan".

1. Спите на мръсна калъфка
 
През деня по лицето се събират мръсотия, мазнина, грим, прах и т.н. Ако понякога пропускате за измиете и почистите лицето преди сън, тези боклуци отиват върху калъфката. И като си легнете на следващата вечер, пак отива на лицето. Ако това се случва редовно и търкате лицето си във възглавницата, това може да доведе до възпаления и акне.
 
2. Не спите достатъчно
 
Сънят е времето за почивка и възстановяване на организма, тогава нивата на кортизола спадат. Ако не спите достатъчно, значи тялото ви постоянно е подложено на високи нива на хормона на стреса - кортизол, което може да задейства акнето.
 
3. Често носите диадеми и шапки
 
Те може да са много стилни и сладки, но имат дефект. Ако често покривате главата с диадеми и шапки, така все едно затваряте потта и бактериите и това кара порите да се запушат, което пък причинява акне. Със сигурност, не трябва да ги носите докато тичате или спортувате.
 
Останалите 7 вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase