Снимка: Istockphoto
fallback

Всички знаем, че отслабването изисква време и усилия. Зависи от много фактори, включително начин на хранене, физическа натовареност и нивото на стрес, което организмът получава всеки ден. Един от най-важните въпроси, които тревожат хората, поели към промяната, е това колко може да се отслабне за една седмица.

По този начин човек ще разбере кога точно да започне с тренировките и лишенията и дали ще бъде готов за лятото. Експертите обаче твърдят, че няма точна формула, по която да се изчисли по колко точно килограма трябва да губим на седмица. Въпреки това, те имат няколко съвета, които всеки трябва да следва, за да поддържа желаното си тегло.

Според д-р Лорън Слейтън, добре е да се стремим към отслабване с максимум 1 кг на седмица, защото това е най-здравословният начин за тялото ни. По този начин ще ни бъде и по-лесно да задържим килограмите си и да следим телосложението и резултатите, които постигаме. Според нея, драстичното отслабване с повече от 1 кг на седмица, няма да даде същия дълготраен резултат.

Експертите споделят, че има седем основни фактора, които играят огромна роля при отслабването.

1. Водно тегло
Когато започнем да отслабваме, тялото ни понякога може и да лъже за това какво изгаря. „Ако започнете да губите твърде много килограми бързо-бързо, това най-вероятно не са мазнини“, казва д-р Александра Сова пред "Women's Health". Тя добавя, че това е само вода и напомня на своите пациенти да не бързат да се радват, защото това тегло бързо се възвръща.

Затова Сова съветва хората да не си правят заключения още в първите дни от тренировките. Независимо, че кантарът показва различни стойности всеки път, човек не трябва да се отказва и да преследва крайната си цел.

"Понякога късните резултати са добър знак, че тялото ви наистина губи излишните калории".
Сова допълва, че често хората се радват на бързите резултати, но скоро разбират, че всъщност изгорените „калории“ са просто вода.

2. Калориен дефицит
Ако смятате сериозно да се захванете с отслабването, трябва да се фокусирате и върху приема си на калории. Д-р Диана Кадер съветва да се свържете с личния си лекар, който да ви направи анализ на биомпедансния състав на тялото, за да разберете от какво трябва да се откажете.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

АГЕНТ ТЕНЕВ

преди 4 години

ВРАТАТА НА ХЛАДИЛНИКА ДА Е ОБЪРНАТА КЪМ СТЕНАТА........ТОВА Е....

12

Анонимен

преди 4 години

Промитите, болномозъчни сАпотненци, в тинейджърска възраст продължават да ме именуват "Видка", като любовницата на един от съквартирантите ми в чужбина.Въпросния Красимир, от ро-мски произход, наистина ходеше с Видка - с български произход. Беше си записал половите актове в едър план и си ги гледаше отвреме- навреме, без да се притеснява, че в стаята има други хора - дъщеря му, напримир!Тази Видка е доста "по-тъмна на цвят".

11

Анонимен

преди 4 години

Тренираш-не тренираш, пак запълваш трапа.

fallback