fallback


В началото на месец февруари в Гърция също се празнува Деня на виното, съобщиха от Bulgaria ON AIR. Гърция е родината на вечната напитка и Бог Дионис.

От ранно сутринта младите с песен известяват, че е денят на виното, а жените подготвят трапезата.

В село Мегали Панагия на Халкидики се вари боб. Празникът му започва със сервирането му по масите.

Преди хиляди години грозде се продавало навсякъде по този регион, но сега това е рядкост. Местните обаче бавно се връщат към винопроизводството.
Oще по темата


"Целта на днешното празненство е не просто да бъдем заедно и да отпразнуваме богатата реколта от лозята на областта, а да сложим едно своеобразно начало на нашата тематична идентичност в туризма", казва Стилянос Валянос.

"Винен път"  свързва солун с община Аристотелос. Все по-често натам се отправят туристи, които имат желание да усетят и видят производството на вино във всичките му етапи.

Качеството на виното от този регион е спечелило десетки награди. 95% от произвежданите всяка година 50 хил. бутилки се изнасят за Франция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

иванов

преди 4 години

Това е писано от мисирка

9

Анонимен

преди 4 години

Kompleksarski ganiofski komentari.napravo za smiax

8

Анонимен

преди 4 години

пак комплексарски коментари пишат ***,траките са дали цивилизацията на гърците, само дето цялята класическа култура се крепи на гръцки учени и мислители без херодот и другите антични гръцки автори наследниците на древните траки дето драскат по форумите нямаше да знаят нито за орфей нито за залмоксис щото от пиене на вино им се губи граматиката

fallback