Pixabay

Фастингът набира все по-голяма популярност. Другото му наименование е периодично гладуване и се състои в това да не ядете нищо в рамките на 16 часа от денонощието. Така ще ви останат 8 часа, през които да похапвате, но само храни, които няма да повлияят на фигурата ви. Хубавото е, че сънят също се включва в тези 16 часа глад, което намалява наполовина времето, в което не слагате нищо в устата си.

 
Периодичното гладуване се свързва с доста положителни ефекти върху здравето. Според проучване, публикувано на 26 декември в New England Journal of Medicine, този режим на хранене може да ви предпази от сърдечни заболявания, рак и диабет. Повечето хора обаче се подлагат на 16-часово гладуване, за да отслабнат.
 
Kето, фастинг, Дюкан... Кои са диетите на десетилетието?
 
Един фитнес треньор обаче не е съгласен с фастинга и използването му за постигане на по-добра фигура. Камила Гудис, която е известна с прозвището „бразилският магьосник“, вярва, че ключът към по-трайно отслабване се крие в яденето шест пъти на ден. Това означава, че на всеки 2-3 часа вие ще трябва да спрете работа и да похапнете нещо.
 
„Няма човешко същество, което да издържи на фастинга през целия си живот. Тялото ви се нуждае от нормалност. Яжте, когато сте гладни. Не трябва да гладувате“, казва Гудис пред Insider.
 
Камила Гудис е сертифициран инструктор по пилатес, личен треньор и лайфстайл консултант. Тя е тренирала много известни личности, сред които София Вергара, Роби Уилямс и много други, на които не може да спомене имената. Наскоро тя беше свързвана с огромната трансформация на Адел. Гудис признава, че в миналото е тренирала изпълнителката, но двете не са се виждали от седем години.
 
Още за предимствата и недостатъците на фастинга четете в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase