Снимка: Pixabay
fallback

Сутрешното кафе не само ви събужда, действа ободряващо и ви дава енергия, но и може да ви помогне да отслабнете. Пиенето на 4 чаша кафе на ден може да ви помогне да се оттървете от мазнините по тялото, твърдят учени, предават от "The Sun".

Това показва проучване в Сингапур, което продължило 24 седмици. То било концентрирано върху 126 мъже и жени с наднормено тегло. Участниците били китайци, малайци и индийци.
 
Половината от тях трябвало да пият по 4 чаши кафе всеки ден, а другата половина трябвало да пият напитка, която имитира кафето, но в нея не се съдържа нито кафе, нито кофеин.
 
Изследването установява, че тези, които пиели истинско кафе по 4 пъти на ден, са загубили 4% от мазнините по тялото си за 6 месеца.
 
"Ние определено бяхме изненадани от наблюдаваната загуба на тегло, при пиещите кафе, която се дължеше основно на загубата на телесна мазнина", казва д-р Дерик Джонсън Алперет от Harvard T.H. Chan School of Public Health.

Още за ползите от кафето вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

До 16:

преди 4 години

Пише: 4% от мазнините, не от теглото на тялото.

18

1

преди 4 години

На нЕкои места по света трЕбЕ да се отглеждат скъпи сортове кафе вместо к.о.к.а

17

Термос

преди 4 години

Те китайците, малайците и индийците и без кафе не са много дебели, но щом е преписано от вестник сън, известен със задълбочените си научни публикации, сигурно е вярно.

fallback