Няма да повярвате какво слагате в устата си. За да хвърлим малко повече светлина върху съдържанието на някои храни, ще ви запознаем с някои факти за храните, за които не сте подозирали и които вероятно ще променят начина ви на хранене.
Замразените плодове могат да са по-здравословни от пресните
Свикнали сме да смятаме, че няма по-полезна храна от прясната, необработената термично, неконсервираната и незамразената. Вярно е, че пресните продукти са полезни в повечето случаи, но съществуват изключения. Изследване, публикувано в списание Journal of Agricultural and Food Chemistry открива, че при замразяването на плодовете се запазват някои важни нутриенти, като витамин Е, калций, желязо и някои други минерали. Това прави хранителната стойност на плодовете, съдържащи тези вещества по-висока.
Някои бутилирани сосове за салати и готвене съдържат същите съставки като слънцезащитните кремове
Титаниевият диоксид е ключова съставка в слънцезащитните продукти. Намира се и в боите. Той е отговорен за техния бял цвят. Открива се още и в много готови салатени дресинги, топинги, сухи сметани за кафе и много други готови бели храни. Въпреки че титаниевият диоксид се смята за безвреден за консумация, съществуват някои съмнения по този въпрос.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
3
Анонимен
преди 4 годиниВъобще не става ясно защо замразените плодове могат да са по-здравословни от пресните. Понеже запазвали нутриенти? Че в пресните си ги има без друго. Пишете грамотно, ако можете. Ей, имате грамотност и акъл като за трети клас.
2
Бързолесногнусно
преди 4 годиниКомбинацията мед и орехи е подходяща за мелба, а бадемите - за уиски.
1
Щерю
преди 4 години- Ех, ако пра-пра-пра дядо ми ги знаеше тези неща - и на него щяха да му се видят чисти глупости...