Снимка: Istock
fallback

Няма да повярвате какво слагате в устата си. За да хвърлим малко повече светлина върху съдържанието на някои храни, ще ви запознаем с някои факти за храните, за които не сте подозирали и които вероятно ще променят начина ви на хранене.

Замразените плодове могат да са по-здравословни от пресните

Свикнали сме да смятаме, че няма по-полезна храна от прясната, необработената термично, неконсервираната и незамразената. Вярно е, че пресните продукти са полезни в повечето случаи, но съществуват изключения. Изследване, публикувано в списание Journal of Agricultural and Food Chemistry открива, че при замразяването на плодовете се запазват някои важни нутриенти, като витамин Е, калций, желязо и някои други минерали. Това прави хранителната стойност на плодовете, съдържащи тези вещества по-висока.

Някои бутилирани сосове за салати и готвене съдържат същите съставки като слънцезащитните кремове

Титаниевият диоксид е ключова съставка в слънцезащитните продукти. Намира се и в боите. Той е отговорен за техния бял цвят. Открива се още и в много готови салатени дресинги, топинги, сухи сметани за кафе и много други готови бели храни. Въпреки че титаниевият диоксид се смята за безвреден за консумация, съществуват някои съмнения по този въпрос. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 4 години

Въобще не става ясно защо замразените плодове могат да са по-здравословни от пресните. Понеже запазвали нутриенти? Че в пресните си ги има без друго. Пишете грамотно, ако можете. Ей, имате грамотност и акъл като за трети клас.

2

Бързолесногнусно

преди 4 години

Комбинацията мед и орехи е подходяща за мелба, а бадемите - за уиски.

1

Щерю

преди 4 години

- Ех, ако пра-пра-пра дядо ми ги знаеше тези неща - и на него щяха да му се видят чисти глупости...

fallback