Снимка: Pixabay
fallback

Американски учени намериха връзка между наличието на куче в къщата на хората и риска за развитие на шизофрения при децата, пише Planet Today.

Oще по темата

Според изследователите хората, които са имали куче до 30-тата си годишнина, са защитени в по-голяма степен от развитието на психичното заболяване шизофрения. Оказало се, че близкото общуване на деца с четириногите защитава от опасната болест.

Изследването е проведено от сътрудници на Медицинския факултет към Университета Джон Хопкинс. В него са взели участие стотици хора, страдащи от шизофрения, биполярни разстройства, но и психично здрави хора.

Точно какво води до защитата от шизофрения никой не е могъл да разбере със сигурност, но американските учени предполагат, че кучетата имат специфична бактерия, която е част от бактериалния биом на четириногите. Освен това рошльовците създават изключително много положителни емоции у хората, което също помага за психичното здраве на двуногите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

до 5

преди 4 години

Е то кой кучкар е без психически отклонения? Вместо да гледаш човек, гледаш куче. При животните да гледат човек - има единични случаи.

7

Сега сериозно...

преди 4 години

Авторът на статията не е имал време да обясни, поради многото си други важни задачи, главното.Тук квитесенцията (Ефира, Петия елемент) е "бактериалният бином". Който имаме и човеците. Всеки човек, за да функционира организмът му, ползва микрофлора и микрофауна, която е външна за неговия организъм. Не създадена от него. А от Него.Всеки бозайник, без външни микроорганизми, които работят за метаболизма му, не може да съществува.С две думи - не на кучетата в апартаменти. Гллиисти! Тении!

6

бау

преди 4 години

Кучкарски безсмислици.

fallback