Снимка: Pixabay

Ако не обичате често да носите дънки, джински и спортни клинове, тази нова тенденция е перфектен избор за вас.

В началото на новото десетилетие на мода се завръщат роклите от прерията. Те се появяват и стават модерни през 1800 г. в Америка. Героините от романите на американската писателка Лора Инголс Уайлдър често са изобразявани с такива рокли.
 
Тези дрехи са идеални за зимата и студеното време, защото обикновено са дълги, от по-дебел плат, не са разголени или с деколте, повечето са с висока яка, дълги и широки ръкави. С тях изглеждате като героиня от любовните романи или от старите филми.
 
Има много разновидности на роклите от прерията. Те могат да бъдат прозрачни, направени от дебел дънков плат, от коприна и т.н. Повечето са с висока яка, като полу, някои пък са с V-образно деколте, но не прекалено изрязано.
Обикновено са с флорални мотиви и малко напомнят бохо стила. Има и такива с декоративен принт пейзли, както и с геометрични фигури - квадрати, триъгълници, кръгове и т.н. Повечето рокли са широки, не впити, но не са и с обръчи.
Някои са с воали, плата е набран, особено в частта на полата и т.н. По този начин се постига една романтична визия, с тях изглеждате официални и женствени, но пък и не прекалено официални и бляскави, както бихте изглеждали, ако сте с рокля с обръч или бална рокля. Затова може да ги носите и в училище, и в офиса, и на вечеря, и на парти, и на разходка.
 
Роклите от прерията навяват една носталгия по миналото, те са с кокетни волани и полупрозрачни материи, панделки, дантела, затова с тях ще правите впечатление.
 
Звездите, които често залагат на такива рокли, са актрисите Кийра Найтли, Натали Портман, Дженифър Анистън, Сиена Милър, Ема Стоун, моделката Алекса Чънг.
 
Снимки на звездите с такива рокли - вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase