Снимка: Pixabay
fallback

Индия одобри третата си мисия до Луната, няколко месеца след края на втората, която завърши с неуспех при опит за кацане на Луната.

Мисията с името "Чандраян-3" ще разполага със спускаем апарат и с роувър, но не и с орбитален апарат.

През месец септември миналата година се проведе проекта "Чандраян-2" Индия успя да установи космическия си апарат в лунна орбита, който предаваше данни оттам.

По време на мисията роувърът й се разби при опит за кацане върху лунната повърхност. Мисията се проведе с цел пускането на луноход на Южния полюс на Луната, което не беше осъществявано дотогава.

Възможно е в този район на естествения ни спътник да съществува вода, понеже кратерите там не са изложени на топлината на слънчевите лъчи.

Индийското космическо ведомство имаше за цел да потвърди съществуването на вода под формата на лед, канстатирано от друга негова мисия през 2008 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 4 години

Индия? - що не си приберат малцинствата в Европа - знаят ли как ще дръпнат с тяхна помощ.......

10

Крайно време е

преди 4 години

Индия да се понапъне и да възкреси славата си на древна люлка на човешката културата и знания.Не само да прати мисия до Луната, но и да се опита да я колонизира, преди това да са успели да направят САЩ и Русия. За целта ние можем да им услужим с неколкостотин хиляди техни кръвни братя, които не се чувстват комфортно, когато ги караме да живеят според законите на България.Нека да ги настанят на Луната, за да си организират там такова общество, каквото на тях им харесва.

9

ПроСоТо

преди 4 години

м/у другото,с Луната има свързани доста...СТРАННОСТИ....но те са предмет на разиграване от.."Любителите на конспирациите"..тоест от хората,които обичат .."да спират коне".."Конспиратор"-който спира коне..

fallback