Снимка: Istock

Неслучайно подписът е нашият уникален знак. Неповторим и отличителен е, защото ни идва отвътре. Сякаш невидима сила ни диктува как да го изпишем и някак насочва ръката ни. Именно този феномен подсказва много повече за личността и характера ви, отколкото предполагате. Начинът, по който се подписвате може да каже много повече за вас, отколкото сте очаквали. Той не е просто мастило върху хартия. Той е отражение на вашия личен свят, нагласи, особености на личността.

Вижте какво означават някои от най-разпространените начини на подписване.

Нечетлив, неразгадаем подпис: Вие сте арогантни

Може да си мислите, че нечетливостта на подписа ви зависи от бързината, с която го полагате, но не е така. Истината е доста по-сложна. Подписването на името ви по начин, който е абсолютна загадка за останалите, изразява вашия умишлен избор. Подсъзнателно арогантността и твърдият ви самоуверен характер ви подтикват да не се интересувате дали някой ще успее да разчете подписа ви. Ясният подпис, съдържащ пълното ви име говори за човек, който е прям и готов да споделя с другите. Вие не се интересувате от мнението и нагласите на другите. Общуването с тях е част от пътя ви напред, а не необходимост.

Подчертаване: Липсва ви увереност

Според енциклопедията за анализ на почерка, разкрасяванията на подписа разкриват много за това какъв човек сте. Подчертаването също е част от вътрешната ви нагласа към самите вас. То подсказва, че ви липсва увереност, затова се опитвате да изпъкнете по този начин, като подчертавате името си. Мечтаете да се отличите по някакъв начин, знаете как, но ви липсва смелост и твърдост. Надявате се някой все да забелязва успехите и постиженията ви без да ги изтъквате. Подчертаването на подписа говори за желание за признание и получаване на статут. То има за цел да привлече внимание към нещо, което за вас е очевидно, но не и за другите. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase