Снимка: Pixabay

 Премахването на коремните мазнини не е лесна задача, особено за тези, които не могат да спазват строги диети по здравословни причини или нямат шанс да спортуват много. Но за стопяването на коремчето могат да помогнат и някои по-обикновени дейности, както и ограничаването от не толкова необходими храни и напитки. Ето някои съвети, които да следвате.

Пийте кафе
 
Доказано е, че кафето помага за отслабване. Проучване на Университета на Нотингам показва, че кафето активизира кафявата мастна тъкан, която изгаря захарта и мазнините и така произвежда телесна топлина. Затова е хубаво сутринта ви да започва с кафе. Просто залагайте на чисто кафе, а не такова със захар и сметани.
 
Спете достатъчно
 
Установено е, че липсата на сън води до трупане на килограми и разширяване на корема. Когато не спим достатъчно, нивата на стресовия хормон кортизол се покачват. Така организмът започва да пази енергия и да трупа мазнините, вместо да ги изгаря. Спете по 8 часа нощем, съветват специалисти.
 
Душ за релакс
 
Не влизайте в банята само по задължение. Опитвайте поне веднъж седмично да отделяте време за по-дълго къпане, за да се отпуснете и да си починете. Най-добре е да се насладите на вана с етерични масла, за да свалите напрежението и да релаксирате. Ако сте прекалено стресирани и изморени, нивата на кортизола отново скачат.
 
Останалите вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase