Снимка: Pixabay
fallback

Възрастен мъж в беше арестуван в японската столица Токио, след като е отправил общо 24 хил. оплаквания към мобилния си оператор, предава BBC, като се позовава на местни източници сред органите на реда.

Oще по темата

Акитоши Окамото, на 71 години, е бил обвинен в това, че е направил хиляди обаждания към безплатния потребителски телефон на компанията “KDDI” в рамките на само осем дни, като се е оплаквал, че те са нарушили договора му.

Компанията каза пред местните медии, че той се е обаждал постоянно в период от две години и половина. Окамото отрича да е тормозил мобилния си доставчик и заяви пред полицията, че той е жертвата в случая.

Японските медии твърдят, че възрастният човек е смятал, че договора му е нарушен, понеже не е можел да приема радиопредавания от телефона си.

Полицията от своя страна твърди, че когато Окамото се е обаждал на оператора си, той или е обиждал служителите от отдел поддръжка, които са разговаряли с него, или е настоявал представител на компанията да дойде при него лично и да му се извини. Понякога, според говорител на органите на реда, той се е обаждал на компанията и е затварял веднага след това.

Мобилният оператор заяви, че първоначално не са имали намерение да повдигат обвинения срещу възрастния мъж, но обажданията са станали толкова чести и настоятелни, че те не са можели да обръщат внимание и на другите си потребители, пише Агенция „Фокус“.

По данни на полицията Окамото е бил арестуван в подозрения за „възпрепятстване на работата“ на компанията. Това е обвинение, което може да бъде повдигнато в Япония на потребители, които пречат на дадена фирма да си върши работата нормално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Щерю

преди 4 години

Японецът хапнал един Kinder Maxi King с изтекъл срок на годност и... тотално зациклил.

7

Анонимен

преди 4 години

Вчера от мобилната компания ми звъннаха за неплатени сметки.Помолих да не затварят,защото обаждането им е важно за мен.Оставих телефона на масата и 1О минути им свирих с акордеона.

6

Анонимен

преди 4 години

Като не ти харесва - отказваш се.От мрънкане и оплакване полза йок.

fallback