Снимка: Pixabay
fallback

Някои хора се опитват да излекуват пъпките и херпесите, като ги мажат с паста за зъби. Те смятат, че така пъпките или херпесите по усните ще спаднат по-бързо и ще изчезнат за 2-3 дни.

Оказва се, че това е много грешно решение. Дерматологът Мона Гохара, която е професор в Йейлския университет, опровергава мита, че ако намажете пъпките с паста преди лягане, на сутринта те ще са почти незабележими.
 
"Пастите за зъби обикновено са пълни със съставки, които изсушават кожата, например, алкохол", посочва тя пред "Cosmopolitan".

Но алкохолът не влияе добре на кожата на тялото и лицето, затова е грешно да използвате пастата за зъби за такова лечение.


По-скоро може да има обратен ефект, предупреждава тя.
 
Още за вредите от това - вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

До Анонимен 1

преди 4 години

В Йейл "(дето наши журналяги го пишеха "Университета в Йале!) се оказва, че има професори-индийци. Не индианци. Нямаше да е политкоректно, ако не му бяха дали да работи с паста за зъби!А сега сериозно. Някога в катедрата по патофизиология към ВМА проф. Кемилева беше създала унгвент против херпес на базата на извлек от тимус на теленца. Беше чудодеен! Изпробвахме го върху херпес зостер, болките от който са нетърпими. Ефектът беше бръз и за дни жена ми се оправи. Не стигна до производство, жалко!

9

Анонимен

преди 4 години

усни

8

Анонимен

преди 4 години

До Ганиообраво и ти си тръгнал да се хвалиш с това, че дъщеря ти е лека жена, що за бащински ценности са това?

fallback