Снимка: Pixabay
fallback

 Времето става все по-студено и сезонът на настинките вече е тук. Ако просто сте настинали, не става въпрос за грип и не е нужна лекарска намеса, можете бързо да се възстановите, ако останете за ден вкъщи и спазвате някои правила. Ето и какви са съветите на "Тhe Sun".

 
Горещ душ сутринта
Вземете си топъл душ още след ставането от сън, дори да е рано. Горещият душ намаля кашлицата, защото парата прочиства запушените синуси, обяснява Рон Еклес, професор в Университета в Кардиф. Горещата вода може да облекчи болката в крайниците.
 
Витамин С със закуската
Най-полезно е да поемете голяма доза витамин С сутрин. Може да си направите плодова салата от портокали и киви или да добавите боровинки към кашата, която хапвате за закуска. Зарежете кафето и чая, докато сте болни. Кофеинът ви дехидратира, което не е добре. Пийте много портокалов сок.
 
Супа за обяд
Супата е вълшебна храна и не е лъжа, че тя може да лекува настинките. Ако сте болни, за обяд яжте топла супа. Тя е хранителна, в нея има много полезни съставки и ви кара да се чувствате по-добре, докато я хапвате.

Пийте вода
Ако сутринта сте пили повече портокалов сок, на обяд и следобед заложете на вода. Много е важно да сте добре хидратирани, когато сте настинали. Ако ви дразни гърлото, водата може да облекчи болката. Не пийте алкохол, той също дехидратира.
 
Останалите съвети вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

съвет

преди 4 години

Пиете на гладно една чаша водка, като не е задължително да е на екс и лягате да спите добре завит. На другия ден може да боли глава, ама няма да имате настинка.

fallback