Снимка: istock

В очакване на коледните и новогодишни празници, отново ще помислим върху това как да създадем най-красивата декорация за дома. Знаем, че е хубаво да купим поне една нова играчка за елхата. Ще я изберем не само според любимите ни цветове, но ще търсим и символите на късмета. Как да украсите дома и коледното дърво за повече благоденствие?

Не бива да забравяте за играчки под формата на четирилистна детелина, котенце, ангелче, дядо Коледа и курабийки с късмети. На елховите клонки закачете и малки шоколадови бонбони, орехи.

А ето и с кои други елементи ще привлечете положителната енергия.

Играчка под формата на гъба

Гъбите се свързват с природата, нейната красота, красотата на гората. Според някои вярвания, да откриеш гъба в гората е като да си намериш късметлийска монета. Гъба под формата на играчка, оцветена в ярки цветове и с повече блясък, символизира късмета и надеждата за новата година.

Играчка под формата на жълъд

Жълъдите също се приемат като символи на късмет. Те символизират прераждането. Празнувайте живота и поканете късмета в дома си, декорирайки такава фигурка на коледното дърво или където ви харесва. 

Играчка под формата на прасенце

За всякакви фигури на прасенце се смята, че носят изобилие и просперитет на своите притежатели. Важно е и на празничната трапеза да има изобилие от храна и да не ставате гладни от нея.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase