Снимка: Istock

Намираме се в сезона на грипа и все по-често ни се случва да мислим как можем да се предпазим от разболяване. Освен да се храним възможно най-здравословно и разнообразно, да се движим повече, да си набавяме достатъчно витамини, следва да помислим и за местата в ежедневието ни, които имат най-много болестотворни бактерии и да се опитаме да ги избегнем, доколкото можем.

Екрани с тъч

На много места в града вече има устройства с тъчскрийн – в обществения транспорт, магазини, ресторанти, но имайте предвид, че точно те изобилстват от бактерии и рискувате доброто си здраве, ако ги използвате.

Сешоарите за ръце

Всеки път, когато сушите ръцете си с подобна машина в заведение, кино, мол, си спомнете, че средно един сешоар за ръце разпръсква до 1300 пъти повече микроби в сравнение с хартиените кърпи за попиване. Производителите на подобни машини твърдят, че модерните устройства са снабдени с филтър, който оказва превенция на подобно замърсяване, но все пак е по-сигурно да изберете старомодния начин на изсушаване, а именно – с хартия.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase