Снимка: Pixabay
Страшният празник Хелоуин се отбелязва днес и еуфорията е голяма, особено ако планирате да се маскирате и обичате да обикаляте за бонбони в квартала. Има няколко символа на празника, които всеки разпознава - тиквите, тиквените фенери, вещиците с метли, прилепите, духчетата, черните котки, бонбоните, карнавалните костюми и т.н. Но около тях витаят митове, които вещицата Бри Луна, която е и креативен директор на "Hoodwitch", разбива на пух и прах пред "Teen Vogue".

1. Носим костюми за забавление
 
Много хора приемат Хелоуин като маскарадно парти, възможност да блеснат с избор на оригинален костюм, както и да проявят творчество. Да обикаляш квартала маскиран и после да отидеш на парти е забавно, но има нещо повече от това.
 
Тази традиция идва от древен келтски обичай, наречен Самен. Чрез него се отбелязва началото на зимата и "смъртта" на старата година. 31-и октомври се води Вещерската нова година. "Самен" означава край на лятото, ако се преведе от ирландски. Празникът обозначава и краят на събирането на реколтата. Келтите са вярвали, че на 31-и октомври се отваря портала между живите и мъртвите. Затова те са се обличали с костюми, слагали са си животински кожи и маски - за да изплашат духовете.
Останалите 2 вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase