Снимка: Istock

Котките са забавни и енергични. Те са изключително любопитни. Тяхната любопитна природа може дори да ги убие, ако не бъдат достатъчно внимателни. Като стопани на котки, хората трябва да са наясно с тази особеност в техния характер и да избягват да държат опасни предмети вкъщи, които котките могат да докоснат или погълнат.

Какво не трябва да имате в дома си, ако в него отглеждате котка?

Прежда

Кълбетата с прежда са нарицателно за играчка на котките. Те обичат да размотават разни неща, да гонят и преследват развиващата се нишка. Звучи като добра и евтина идея, но не е. Ако преждата попадне в стомаха и червата на котката, тя може да пострада сериозно. Преждата причинява и увреждания на хранопровода. По целия гастроинтестинален тракт може да полепнат власинки, които да задушат котката ви.

Кабели

В един дом няма как да няма кабели. Всички разполагаме с електроуреди и кабели за интернет. Трудно е да ограничим употребата им в домовете си, но е задължително да ги прикрием добре, така че котката ни да не може да ги докосне. Котките си играят с кабелите, а това може да доведе до сериозни аварии, пожари, смърт.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase