Снимка: istock

Пералнята се е превърнала в помощник номер едно в нашето ежедневие. Кой би искал да пере всичко на ръка, както е било в миналото. Представете си какво усилие и ресурс биха били изразходвани, ако перете ръчно пердетата си, зимните си дрехи, спалното си бельо, все обемни тъкани.

Ако се вслушате в признаците, които пералнята ви проявява, може да разберете дали е време да я ремонтирате или да си търсите нова. Повечето технически неизправности могат да бъдат отстранени, но ако машината показва повече от един признак от изброените по-долу, вероятно ще трябва да се замислите да си купите нова, за да не ви изненада неподготвени.

Издава шумни и необичайни звуци

Барабанът на пералнята ви издава ли звуци, сякаш наистина някой го удря или той самият се удря в ламарините отстрани? Това може да е сигнал, че лагерите и ремъците му са за смяна. Има вероятност и барабанът да се е откачил. Ще познаете по това дали дрехите ви са отцедени накрая или не. При такава повреда обикновено центрофугата не действа.

Използва прекалено много или твърде малко вода

Това може да се окаже сериозен проблем. Възможно е да има теч отнякъде, а е възможно и да има неизправност, свързана с програматора, който не изчислява добре необходимостта от количество вода при дадена програма. Ако той се е развалил, това обикновено е скъпа част, която ви поставя пред дилема дали да не си купите направо нова пералня.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase