Снимка: istock

Ако ви се е случвало да се намирате в неофициална обстановка заедно с шефа си вероятно знаете колко трудно е да прецените как е най-добре да се държите. Със сигурност ще ви е нервно, ако с шефа си не сте особено близки.

Представете си, че шефът ви покани да излезете на по питие, на тиймбилдинг сте или пък фирмата организира вечер с колегите за сплотяване на екипа в някой бар след работно време. Във всички случаи е намесен алкохол, а когато той присъства между вас и шефа ви всичко може да се обърка.

Как да излезете на питие с шефа си без да си изгубите работата на сутринта?

Бъдете естествени

Няма нищо по-дразнещо от позьорството в момент, в който шефът ви очаква от вас да сте максимално естествени и откровени. Помнете, че и шефът ви е човек и предпочита човешко поведение в неформална среда. Забавлявайте се максимално и се отпуснете без да прекрачвате границите и всичко ще е наред.

Не се дръжте сякаш сте на атестация

Разчупете леда и се опитайте да не намесвате работата и постиженията си в нея, приноса си за фирмата, както и невероятното си желание и хъс за работа. Отпуснете се и не се дръжте сякаш сте на интервю за работа или правите атестация. Говорете си за интересите си. Намерете обща тема, която да ви помогне да се сближите на личностно ниво с шефа си.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase