fallback

Общ преглед

БДЖ пусна ретро влак с парен локомотив, който потегли тази сутрин от София за Черепиш. Екзотичното пътуване е по повод Деня на независимостта, а композицията се задвижва с въглища.

Всички туристи, които предпочетоха да се возят както е било преди години, ще посетят Черепишкия манастир "Успение Богородично" и да разгледат музейната част в комплекса.

В обратното направление композицията с ретро локомотива ще тръгне в 14:15 ч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Жорката

преди 4 години

Как това е новина - то цялото БДЖ е ретро влак, просто зависи от коя епоха ще ти се падне композиция.

6

анонимен

преди 4 години

Ееее чак сега ли я съобщиха тази новина? Трябваше вчера да пишат че от днес тръгва влака за Черепиш. Все гледам в техните сайтове а то няма никакво инфо. Българска работа. Трябва явно да стана екстрасеанс за да знам....

5

Един от Северозапада

преди 4 години

Както е тръгнало, скоро БДЖ-то ще трябва да свали от паметници и постаменти такива локомотиви, да ги разблокира от държавния резерв, ако някъде все още са останали непродадени и ненарязани за скраб, акоиска да има все още движещи се влакове. А и в поддръжкатаим сега сме точно на нивото, на годината, в която пише че е произведен тоя, че и в обучението на персонала.Но-важното е че сме демократи, стабилни, предвидими, членове на ЕС и Нато, а инвеститори задръстват магистралите ни.

fallback