Снимка: pexels.com
fallback

Взимането на важно решение на празен стомах може да доведе до лош избор, твърдят шотландски учени, цитирани от ирландското издание на в. "Индипендънт".

Учени от университета на Дънди установиха, че гладът значително променя начина, по който хората взимат решение, предизвиква припряност и те могат да изберат не толкова благоприятен вариант за тях.

Гладът променя предпочитанията за изгода в области, които въобще не са свързани с храна, като финанси или лични взаимоотношения, пише БТА.

Учените са тествали за изследването 50 души два пъти - на гладно и след като са се нахранили нормално. На гладно участниците предпочитали да получат по-малки хипотетични награди, отколкото по-големи по-късно.

Известно е, че човек не трябва да купува храна гладен, защото тогава е по-вероятно да предпочете нещо нездравословно

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Ясъмкон

преди 4 години

В университета на дънди работи пр. Николай Же лев. Той е професор по медицински биотехнологии. Българин, доколкото знам отритнат от нашите *** реализирал се на запад. Успешен човек. Екипа му е направил много добро за човечеството потърсете го в гугъл. Само че таа драскачката пише за некакви недоносчета 1ви курс открили че гладен не требва да избираш. Уат да фок м8!?!?

9

Ясъмкон

преди 4 години

В университета на дънди работи пр. Николай Желев. Той е професор по медицински биотехнологии. Българин, доколкото знам отритнат от нашите *** реализирал се на запад. Успешен човек. Екипа му е направил много добро за човечеството потърсете го в гугъл. Само че таа драскачката пише за некакви недоносчета 1ви курс открили че гладен не требва да избираш. Уат да фок м8!?!?

8

MGTOW

преди 4 години

....не са тея от никакъв Дънди. Това са си нашите от БАН. Само те могат да установят нещо, което ясно на всички още преди да съществува модерната цивилизация.

fallback