Снимка: Pexels
fallback

 Много хора започват да изпитват рязка смяна на настроенията, когато дойде месец септември. От една страна, те се опитват да се насладят на последните летни дни и на хубавото време, радват се, че вече навън не е толкова горещо и задушно, но от друга са натъжени - лятото скоро свършва, морските ваканции са приключили, учениците се връщат на училище. Преминаването от лято към есен може да повлияе зле на доста хора и те да се чувстват разтревожени. Ето кои са причините за това и как да се справите.

Причини: 

1. Ваканциите свършват, животът става по-сериозен
 
Всички ученици свързват септември с връщането на училище. Те отново трябва да стават рано, да учат, да бъдат по-отговорни, безгрижието ги напуска и купоните намаляват. Дори вече да не сте ученици, септември или октомври се връщате в университета или на работа, знаете, че дългите морски ваканции са приключили, забавлението и партита намаляват. Отново ви чака дълъг период в офиса или училище, което може да ви подтисне - през пролетта с нетърпение чакате лятната ваканция. "Не е необичайно през лятото да прекъснем с рутината си и да променим навиците си, което прави по-трудно връщането към нормалното състояние", казва д-р Арун Тиягараян пред "Cosmopolitan".

2. Мозъкът реагира на промяната в климата
 
Есента идва чак в края на септември, по-голямата част от месеца все още е лято. Но сутрин и вечер започва да се усеща захлаждане, а и се стъмнява по-рано. Организмът усеща промяната в климата, а и психически се подготвяте за идването на студеното време.
 
Как да се справите с лошото настроение - вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 4 години

Тази глупост как ви хрумна? Септември и май са любимите ми месеци, когато се чувствам супер- нито жега, нито студ. Природата е прекрасна тогава.

4

Хич не ме депресира

преди 4 години

Ваканцията/отпуската свършва, но наближава коледното време - празници, суматоха, подаръци, вкусотии. после Нова година, после бял пухкав сняг и върволица от имени дни.Чак след това, ако февруари се случи мрачен, сух и без бял пухкав сняг, може отначало да развали настроението. Но се появяват мартеничките, градът става пъстър и се заражда пролетното настроение. Зададе ли се пролетта, вече всички мислим за лятото :)))))))))))))

3

Анонимен

преди 4 години

Пълчищата мякащи ***, завръщащи се в столицата, заедно с несъществуващото си възпитание, придружено с миризмата на кисело и печени чушки. Ето това в повод вече за депресия...

fallback