Снимка: Pexels
fallback

През последните дни става все по-горещо, което прави морето и басейните любими места за прекарване на време. Да се разхладите на плажа или край басейна с коктейл в ръка е примамливо, но заради жарките лъчи на слънцето може да се приберете със слънчево изгаряне.

Не забравяйте, че когато плувате в басейна или морето, хващате най-много тен, тогава слънцето пече директно във вас. Ето и няколко съвета как да облекчите зачервената кожа след плаж, според "Mirror".

1. Вземете обезболяващи
 
Някои обикновени обезболяващи, които може да вземете и без рецепта, могат да облекчат дискомфорта и зачервяването, причинени от слънчево изгаряне. Питайте в аптеката кое е подходящо или говорете с личния си лекар по телефона, ако няма как да го посетите. Много е важно да не привишавате дозата. Може да попитате и за облекчаващ мехлем.
 
 2. Охладете мястото
 
Сложете хладен компрес на зачервените места по кажата. Вземете си студен душ или ако много ви боли - покрийте кожата с влажни, студени хавлии. Това би трябвало да облекчи болката и да спрете да чувствате, че кожата ви гори.
 
Останалите съвети вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 4 години

Препикайте

fallback