Снимка: pexels.com

Периодичното гладуване набира все по-голяма популярност сред хората, желаещи да свалят излишните килограми. Те използват мето както за отслабване, така и за подобряване на здравето и промяна в начина им на живот. Много проучавния показват, че този начин на хранене има положителни ефекти върху тялото и мозъка и дори може да удължи живота.

Ако все още не сте запознати с метода, ето в какво се състои той. Периодичното гладуване е хранителен режим, който съдържа в себе си периоди на глад и хранене. В него не се казва какви храни трябва да ядете, а по-скоро кога трябва да похапвате. Има различни периоди на гладуване, но най-популярните са 16-часовите. Те се правят два пъти в седмицата. Някои хора избират да останат без храна и 24 часа, но това не е за всеки.

Чрез периодичното гладуване, човек се научава да живее без храна за дълъг период от време. Всъщност, гладуването от време на време е по-полезно отколкото похаването на 3-4 ястия всеки ден. Различните вариации на метода се базират на това колко време трябва да оставате без храна.

Например, методът 16/8 формира режим, в който трябва да пропускате закуската и да хапвате през 8 часа. Тоест, ако обядвате в 13:00, вечерята ви трябва да бъде точно в 21:00. След това гладувате в продължение на 16 часа. Така тялото привиква към определените часове за хранене и не изпитва глад между тях.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase