Снимка: Istock

Домът задължително трябва да е обгърнат в уют, да дава топлина и да ни залива с позитивна енергия, която да свали товара от работния ни ден и да намали стреса в тялото ни. За целта в него е добре да присъстват някои декоративни елементи, смятани за носещи късмет. Различните народи по света имат своите характерни талисмани, за които вярват, че правят енергията в дома по-добра, както и че носят късмет.

Кои са предметите, които ще донесат на дома ви щастие и просперитет, вижте в следващите редове.

Фъншуй

Фъншуй е комплексна наука, която се занимава с подредбата на дома и предметите в него с цел канализиране на енергията и постигане на хармония и късмет в живота. Според китайската култура, фъншуй ще ви донесе щастие и ще направи дома ви едно по-добро място за живеене, в което ще се чувствате физически и емоционално здрави.

Фигурки слончета

Според будистката и хиндуистката култура, слонът е божествено създание. Той е символ на плодовитост и мъдрост. Ако статуята на слон, която ще поставите в дома си, е изправена нагоре, а хоботът на слона сочи към небето, това ще донесе на дома ви много добър късмет.

Ароматни клечки

В различни източни култури ароматните клечки се смятат за помощник в прогонването на негативната енергия от дома. Те помагат за релаксация и отпускане, както и за прочистване на лошите мисли от съзнанието.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase