Снимка: pexels.com

Една връзка няма как да премине без спорове и караници. От битовизми до взимане на важни решения, различията между партньори предизвикват периоди, в които всеки се пита дали това е правилният човек за тях. Понякога те решават да си вземат почивка един от друг, с което целят да си дадат време да премислят нещата и да вземат глътка въздух сами.

Но често тази почивка се превръща в нещо много по-голямо, защото хората не разбират какво всъщност означава това свободно време. Не знаят какво да правят и дали имат възможност да се срещат с други хора, или не. Затова психотерапевтът д-р Джен Ман разяснява пред InStyle точно какви правила трябва да установите преди да се отдадете на почивка от партньора си.

Тя споделя, че този процес се наблюдава в младите връзки и е по-скоро знак за незрялост или пък твърде голяма импулсивност. "В по-здравите връзки хората се дразнят, но най-добрият начин да се разреши един проблем, е да го атакуваме яростно. Понякога може да се наложи и посещение при терапевт".

Д-р Ман признава, че в практиката ѝ е виждала хората да си взимат почивка един от друг по ред грешни причини. "Виждала съм много двойки, които го правят за отмъщение, от болка, страх или пък изоставят партньора си, когато са ядосани". Според нея, това въобще не помага на връзката.

Другата причина за почивка е, когато някой от двамата партньори иска да прекрати връзката, но няма тази смелост. Чрез отдалечаването си, те се надяват да намерят следващата си любов докато държат на една ръка разстояние старата. Така се успокояват, че дори да не си харесат друг човек, винаги ще имат при кого да се върнат.

Вижте за останалите зодии в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase