Снимка: istock
fallback

Дори дадена връзка да е започнала щастливо, негативните чувства винаги могат да ви сполетят впоследствие. Често в такива ситуации обвинявате партньора си, че не прави достатъчно за връзката ви, за семейството ви или за вас самите, за да ви направи щастливи, а не се вглеждате в себе си. Нерядко допускаме грешки, които пречат на щастието ни и го помрачават без да си даваме сметка.

Не изразявате честно мнението си

Колко пъти сте били напълно откровени с половинката си? Колко пъти сте изказали несъгласие или недоволство, за да останете верни на себе си? Колко пъти премълчахте негативни чувства, които е било по-добре да изразите гласно пред партньора си?

От голямо значение е да изразявате мнение, чувства, мисли и нагласи без скрупули. Честността и откровеността помагат на щастието, докато прикритостта и преглъщането на неща, които е трябвало да кажете, а не сте, ви потиска и ви кара да се чувствате нещастни.

Слушайте по-внимателно

Бъдете добър слушател за партньора си. Важно е както вие да чувате него, така и той вас. Не пренебрегвайте нуждите на другия, защото той ще откликне със същото към вас.

Жените имат доста по-добри заложби в търпеливото изслушване от мъжете. Възползвайте се от дарбите на природата и ги използвайте като свое оръжие по пътя към хармонията във връзката.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 18Дори и при такива бракове се случва единият да е използвач или егоист-тепегьоз, а другият да е нещастен и да търпи поради безизходица или за да не растат децата само с един родител.Всичко е строго индивидуално. Най-важното е да има взаимно привличане, сходен начин на мислене и взаимно уважение.

17

Анонимен

преди 4 години

Най-много ще попречи на връзката ви следване на съвети, дадени от хора за връзки, които нямат опит в качествени дълготрайни такива.Ако искате реални качествени съвети, питайте някой с 20+ годишен качествен брак /има и такива/.

16

Какво пречи?

преди 4 години

На първо място, когато единият от двамата само се облагодетелства от връзката, без да влага нищо в нея.Връзки, пари, услуги, временно настаняване в квартирата на другия и удобно пребиваване там, а понякога и хранене за сметка на другия. Дори и интимни отношения, тълкувани от единия само като ползване на сексуална услуга - на него (нея) да е добре и да се удовлетвори, като счита другото лице за будала, приемащ дори неудовлетворителен секс, защото си въобразява, че прави компромис заради любим(а)

fallback