Снимка: Reuters
fallback

Гърдите са най-открояващият се белег на женствеността. Те са гордостта на всяка жена, докато не се стигне до борбата с гравитацията.

Причините за увисване на бюста или неговото смъкване могат да са много. Най-основната е стареенето, но не е единствената. В основата на увисването на гърдите могат да са различни заболявания, колебания в теглото (резки отслабвания и напълнявания), бременност, кърмене, лош начин на хранене и липса на физически упражнения.

Каквато и да е причината за отслабването на гръдната тъкан, има няколко неща, които да опитате, за да предотвратите увисването и да стегнете гърдите.

Упражнения

Упражненията за мускулите на гърдите са едно добро решение на проблема. Опитайте да правите лицеви опори – най-трудното и най-ефективно обаче упражнение за гърди. Лицевите опори стягат и корема, гърба, мускулите на кръста.

Йога

Ползите от йога за цялото тяло са безброй. Тя е механизъм за стягане на всички групи мускули и релаксирането на тялото и психиката едновременно.

Масаж

Масажите с подхранващи масла раздвижват кръвообращението в гръдната тъкан и стимулират синтеза на колаген в дълбоките слоеве на кожата. Това предотвратява преждевременното остаряване на кожата и нейното увисване.

Физическа активност

Не е достатъчно да правите упражнения само за гърди. Важно е да стегнете цялостно мускулатурата на цялото тяло.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 4 години

Доктор Енчев какво мисли по въпроса?

7

анонимен

преди 4 години

Напомпване една педя над коляното...

6

Анонимен

преди 4 години

"Простреляха я в гърдите - 2 пръста над коляното"... :D

fallback