Снимка: Pexels
fallback

Черешите са любимо лятно сладко изкушение за мнозина, а и са много полезни. Затова може да ги включвате в менюто си всеки ден и да замените сладоледа и пастичките с тях. Ето кои са ползите от хапването на тези плодове.

1. Източник на фибри
Не е лесно всеки ден да поемате препоръчителната дневна доза фибри - 25-30 грама. Но тези червени плодове може да ви помогнат да се доближите до целта. "Хранителните режими, богати на фибри, осигуряват здравословно тегло, подобряват стомашното здраве, намаляват нивата на холестерола и снижават риска от развитие на сърдечни болести", казва Ерин Палински, диетолог, пред "Prevention".

2. Действат противовъзпалително
Често мускулите и ставите ви болят? Сладките череши могат да се превърнат в лек и да облекчат тези болки. Проучвания доказват, че те са богати на антоциан, който преборва възпалението на тъканите.
 
 3. Грижат се за сърцето
Антоцианът действа добре и на сърцето. Изследвания доказват, че той може да играе съществена роля в предотвратяването на сърдечни болести, тъй като бори възпаленията и спомага функциите на артериите. Черешите пазят от инфаркт.
 
Другите 2 ползи вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 4 години

Не е необходимо да свеждате до знание какви са ползите от черешите или други плодове. Ако не знам за какво именно са ми полезни, това по-малко полезни ли ще ги направи?Черешите са полезни, ама цената им е убийствена, така че тази година и едничка не съм изял и няма да изям.Всичко в тази държава е сбъркано и на обратно.Оправете си цените, а не ми правете рекламки кое колко е полезно!

4

тарикат

преди 4 години

стига с тия платени публикации бе стига с тая рекляма в сезона... кой нормален ще си купи череши на цена все едно си взема сьомга всеки на вилата си имя свършиха балъците... както няма да даваме пари за нашето черноморие защото за същите пари ще отидеме в чужбина така няма да си купим череши защото си ги отглеждаме АРЕ У ЛЕВО вече балъци няма

3

Анонимен

преди 4 години

Принудиха хората едвам фа оцеляват, а сега ги дразнят. Едно време, когато в големите градове много хора имаха къщи с дворове, масово хората имаха плодни дръвчета. Сега чакат на пазара, да им продадат нещо прекупено с усмихваща се цена, което няма вкус на нищо.

fallback