Снимка: Pexels

Черешите са любимо лятно сладко изкушение за мнозина, а и са много полезни. Затова може да ги включвате в менюто си всеки ден и да замените сладоледа и пастичките с тях. Ето кои са ползите от хапването на тези плодове.

1. Източник на фибри
Не е лесно всеки ден да поемате препоръчителната дневна доза фибри - 25-30 грама. Но тези червени плодове може да ви помогнат да се доближите до целта. "Хранителните режими, богати на фибри, осигуряват здравословно тегло, подобряват стомашното здраве, намаляват нивата на холестерола и снижават риска от развитие на сърдечни болести", казва Ерин Палински, диетолог, пред "Prevention".

2. Действат противовъзпалително
Често мускулите и ставите ви болят? Сладките череши могат да се превърнат в лек и да облекчат тези болки. Проучвания доказват, че те са богати на антоциан, който преборва възпалението на тъканите.
 
 3. Грижат се за сърцето
Антоцианът действа добре и на сърцето. Изследвания доказват, че той може да играе съществена роля в предотвратяването на сърдечни болести, тъй като бори възпаленията и спомага функциите на артериите. Черешите пазят от инфаркт.
 
Другите 2 ползи вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase