Снимка: istock
fallback

Сватбата е мечтан ден за всички влюбени, които са решили да узаконят любовта си. Представата за мига, в който ще си кажат „да“ и ще се врекат във вечна любов е твърде романтична, затова и в повечето случаи двойките пропускат обмислянето на подробностите около подготовката за сватбата. Именно те са обстоятелствата, при които възникват най-много конфликти и напрежение, които могат да помрачат не само сватбата, но и самата връзка.

Има толкова много неща, за които трябва да се помисли и които трябва да се обсъдят предварително – декорите, поканите, менюто, традициите, които да бъдат включени, религията, ако има различия между партньорите, гостите и техния характер (трябва да се помисли как точно да разпределите местата им по маси), бюджетът, разпределението на отговорностите между вас.

Всички тези, а и още много други подробности, могат да предизвикат конфликти, от които да не успеете да излезете до самия сватбен ден.

Ако не искате това да се случи, вижте някои съвети как да избегнете пререканията, напрежението и конфликтите покрай сватбата.

Бъдете проактивни

Много е важно да предприемате действия преди негативните обстоятелства да са се случили. Така ще можете да управлявате събитията по-лесно, вместо да се налага да реагирате постфактум. Когато усетите, че наближава конфликт или разногласие, просто говорете.

Говорете открито 

Все пак е важно не просто да говорите, а да го правите открито и честно. Така ще решите проблемите най-качествено и безболезнено за двете страни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

666

преди 4 години

Свадба без конфликти се прави много компромиси от всички страни.Другото е илюзия без значение с агенция или не.

2

Анонимен

преди 4 години

Ползвайте професионален организатор. Сам да правиш свтба е тъпо и проблемно. Колко пъти вече хода да помагам на приятели, които САМИ щяха да си правят сватбата. Една агенция върши всичко, отиваш и се забавляваш... Всичко другото е луда хамалогия.

1

Михаелоооо

преди 4 години

Пак си преписвала от чуждия печат!Когато у нас се подготвя сватба, действа правилото "Женят се свекървата и тъщата!" Те се разпореждат, те се карат, те решават всичко. На младоженците се разрешава най-много да решат кои свои приятели да поканят, след като двете маминки са им казали какъв е допустимият брой младежи, които да си поканят. Също така, булката може да има ограничени претенции относно тоалета си, но пак двете *** имат вето, ако не одобрят нещо.Това важи за 95% от българските сватби.

fallback