Снимка: istock

Магданозът е прекрасна подправка, която придава чудесен вкус на салати, предястия, супи и печени ястия. В прясно състояние магданозът носи дори още повече аромат и вкус. Може да се пие под формата и на смути, което доставя много важни хранителни вещества на тялото.

Тази вълшебна билка трябва да присъства на трапезата много по-често, отколкото предполагаме, защото тя носи невероятни ползи за здравето и е незаменима.

За какво помага магданозът?

Предпазва от рак на гърдата

Добавяйте магданоз към своите ястия, когато е възможно, защото тази билка има способността да намалява риска от рак на гърдата, рак на простатата, рак на стомаха и панкреаса, смятат учени, цитирани от rd.com.

Бори се с възпаленията

Редовната консумация на магданоз помага за намаляване на локалните възпаления в тъканите на цялото тяло. Това се дължи на богатото наличие на витамините А, С и Е, които са мощни антиоксиданти с противовъзпалителни свойства.

Заздравява костната система 

Магданозът, като повечето тъмнозелени листни зеленчуци и билки, е много богат на витамин К. Този витамин участва в изграждането и уплътняването на костното вещество. Това предпазва от костни фактури и ускорява процеса на заздравяване, когато има нужда от това.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase