Снимка: kp.ru

Руският президент е любител на чая. По време на пресконференции и различни правителствени заседания той изпива по 5-6 чаши от напитката. Тази година различни медии по света бяха изумени от "нововъведението" на Путин – термоса му за чай. Той бе широко обсъден след срещата на Г-20 в японския град Осака.

Още по темата

От мерки за сигурност ли? Путин си донесе чаша на срещата на Г-20

Според различни теории руският президент се е пазил от отравяне, но дали това е така, коментира прессекретарят му Дмитрий Песков.

"Владимир Путин обича да пие много чай. По време на различни заседания и пресконференции той изпива по 5-6 чаши. За да улесним непрекъснатото поднасяне на напитката решихме да изготвим специално за тази цел термочаша, която да събира по-голямо количество. Това се случи през 2014 година. Не знаем защо чак сега различни медии забелязаха уникалното приспособление", разказа Песков пред Комсомослская правда.

На официалната вечеря в Осака Владимир Путин вдигаше наздравици с американския президент Доналд Тръмп. Тръмп пиеше вино, а Путин чай от специалния си термос.

Междувременно проверка на руското издание е установила небивал интерес у китайците към  приспособлението за чай. Термосът е хит по продажби в онлайн магазина Taobao. Средно една чаша се търгува между 15 и 24 лева (60-95 юана).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase