Снимка: Istock
fallback

Качествено птиче и червено месо, бобови растения, ядки, свежи плодове, подправки и зеленчуци... Това са само част от здравословните храни, които е добре да присъстват в менюто ни, ако искаме да бъдем в добра форма, да се чувстваме енергични.

Обичате ли да си приготвяте смути? А знаете ли кои съставки може да добавите към него, за да бъде максимално полезно и не толкова калорично? Повече за тях вижте тук, а в следващите редове споделяме няколко идеи за това какво да приготвите с едни от най-полезните храни.

Авокадо

Авокадото съдържа едни от най-полезните омега-3 мастни киселини, калий, витамини Е, К, В4. Подходящо е за диетични режими на хранене, защото е от онези полезни мазнини, които благоприятстват отслабването. Най-лесният начин да го консумирате е като си приготвите салата с него или вкусен тост. Повече вижте тук. 

Овесени ядки

Ако не страдате от непоносимост към овесени ядки, многобройните рецепти приготвени с тях засищат, дават енергия и подобряват перисталтиката на червата. Здравословно приготвени, овесените ядки ни осигуряват витамин Е, антиоксиданти и глутамин, помагат в отслабването, контрола на холестерола. Под формата на каша с плодове, мед и канела, кекс или палачинки, не пропускайте да ги направите част от вашето меню. Ето една рецепта за лесни палачинки. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

питанката

преди 4 години

Омръзна ми от преписани "здравословни" рецепти!! Как ли е оживял българският народ без авокадо и киноа? Рекламни статии заливат младите хора и те почват да си вярват, че всякакви хранителни добавки и внесени от "майната си" продукти са най-доброто. Искам да видя поне веднъж "диета " с изцяло български плодове и зеленчуци, без чия, киноа, аспержи, каперси и др.

3

да приготвя ли?

преди 4 години

Всичко ми се сервира приготвено.

2

Анонимен

преди 4 години

А кой твърди, че това са най-здравословните храни. Такова понятие - здравословни храни няма. Всичко е политика и реклама - сега това трябва да се купува за да се подрепи някакъв бизнес и ето ви статийка - здравословни храни.

fallback