Снимка: Pexels

Летният сезон е любимото време от годината на много хора. Но горещината води до изпотяване, което ни кара да се чувстваме некомфортно. Никой не обича петната от пот по тениските, особено когато е на среща. Ето и как да решите проблема с изпотяването.

Носете по-широки дрехи
 
Залагайте на ризи, тениски и потници, които не са впити, а по-скоро отпуснати. Дори да са ви леко широки, това не е проблем, така ще ви държат по-хладно, ще се изпотявате по-малко, а и ако дрехите не са впити по вас, петната от пот няма да се забелязват. През лятото е хубаво да се носят светли дрехи, но пък по-тъмните цветове - синьо и черно също крият петната.

Тоалети от синтетични материали
 
Ако говорим за материи, най-добре е да купувате дрехи от синтетични материали - високотехнологичен полиестер или найлон. Памучните облекла са много удобни и са добри за кожата, но през лятото няма да ви свършат работа. Кожата може да "диша" с тях, но пък те не попиват влагата и потните петна ще личат. Трудно изсъхват.

Ползвайте антиперспирант
 
Ясно е, че използвате дезодоранти през лятото, вероятно и такива с формула против изпотяване. Но специалистите смятат, че антиперспирантите са по-ефективни. Антиперспирантите ограничават изпотяването като блокират порите. В съдържанието им обикновено влизат алуминиеви съединения. Те запушват порите, така че потта да не може да достигне до повърхността на кожата.

Останалите съвети за това как да се справим с изпотяването - четете в Teenproblem.net
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase