Снимка: Pixabay

Вярва се, че няма правилно време, в което човек да започне диетата си. Важното е да се чувства подготвен и да е решен да свали няколко кила. Но едно проучване има друго мнение по въпроса. Според него, точният ден, в който решите да се храните здравословно, може да окаже огромно въздействие върху крайния резултат.

Ето най-добрите и най-лошите моменти за започване на диета.

Най - добър период: След рожден ден или след голяма промяна в живота

Това е като започване на чисто и се счита като един от най-добрите моменти за промяна и в хранителния режим. Според проучването, хората са по-отдадени на задачата да се хранят здравословно след като се е случило някакво значимо събитие в техния живот.

Причината е, че след такъв период човек забравя за миналото и е по-решен да продължи напред.

Най - добър период: Октомври

Ноемрви и декември бележат началото на зимата. Последният месец от годината пък е изпълнен с ваканции и празници, през които хората често преяждат и качват кила, които след това трудно свалят.

Според проучване, човек може да се "спаси" от този вреден навик като си създаде здравословен хранителен режим по-рано. Октомври е чудесен месец за започване на диета, която ще ви накара да се откажете от всяко сладко изкушение, което след това трудно ще свалите.

Вижте още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase