Снимка: pexels
fallback

Замисляли ли сте се защо финансовото ви състояние не се подобрява? А щом получите заплатата си, парите сякаш изчезват. Има някои лоши навици, които могат да ви отдалечат от желанието ви да бъдете по-богати. Вижте кои са.

Не се фокусирате върху бъдещето, а само върху настоящето

Понякога, когато сме изправени пред трудности, невинаги докарваме нещата докрай, за да ги разрешим. Това със сигурност носи негативни последствия. Не по-различно стоят нещата, когато говорим за финанси. Ако се фокусирате върху настоящите си нужди без да мислите за бъдещите, със сигурност няма да станете по-богати. Въпреки че е добре да се погрижите за всичко в настоящето, направете всичко възможно да помислите и за дните напред.

Мислите, че е твърде рано да започнете да пестите

В младежките години, обикновено се отдаваме на различни удоволствия и последното, което ни минава през главата е да спестяваме пари. Това се случва, защото смятаме, че ни е твърде рано да започнем със спестяването. Погрешно е! Никога не е твърде рано да спестите част от доходите си, независимо колко ниски или високи са те. Според финансовите експерти, препоръчително е първо да спестим част от доходите си, а след това да помислим за харчене.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 4 години

До Капиталист "В българия също има хиляди милионери,".Ми ние си ги знаеме бе , ама не са станали с бачкане и пестене милионери а най-са ми партиици и наследницете им !Ако случайно някой тръгне да надига глава и да забогатява не зависимо от партията майка - пращат му вратовете да го застраховат и прочие .

24

Анонимен

преди 4 години

Майка ми и баща ми цял живот пестиха,а това се отрази на мен и сестрами по отношение на самочувствието.Винаги се чувствах подтиснат от факта че другите деца разполагаха с джобни,и си позволяваха глезотии.А родителите ми работеха за хубави пари,и имаха рядко за времето си солиден спестовен влог.Хората ги упрекваха за това че са стиснати,и казваха поне децата не лишавайте,ама кой да чуе.После след промените банките им взеха всичко.Незнам заради това ли,друго ли,аз станах прахосник,винаги без пари.

23

анонимен

преди 4 години

*** статия, защото не важи за България! Тук заплатите са отчайващо мизерни, че едва оцеляваме, а някаква си Михаела ни съветва да пестиме! Не пишете глупости!

fallback