Снимка: Istock

Съществува списък със забранени неща, които нямате право да носите със себе си или в ръчния си багаж, когато се качвате на самолет. Сред тях са хладни и огнестрелни оръжия, течности, които надхвърлят 100 мл за опаковка, пили за нокти, ножички, храни и напитки, купени извън границите на летището.

Съществуват обаче и някои други неща, които не е добре да носите върху себе си за повече удобство по време на полет, както и за да не се случи да се забавите фатално преди полет. Ето какво имаме предвид.

Бижута и скъпоценности

Металдетекторите могат да засекат някои видове бижута и накити, което ще предизвика по-щателна проверка от страна на граничните власти. Съществува риск това да ви забави и да създаде предпоставки за изпускане на полета. По-добре е да не пътувате с бижутата си, особено ако са ви наистина ценни. Носенето им в чекирания багаж също не е особено препоръчително, защото както знаем, куфарите се губят често от авиокомпаниите.

Тесни дрехи и обувки

Облечете възможно най-удобните си и широки дрехи, с които да се чувствате свободно по време на полет. Тесните дрехи и обувки могат да ви стъжнят живота, особено на дълги презокеански полети, защото във въздуха тялото се разширява заради ниското налягане. Така тесните дрехи ще ви се сторят още по-тесни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Коментари Напиши коментар

5

Пътешественик

преди 4 седмици

Моля и да не си слагате бельо,че ще ви се разшери дупето в самолета ,отнася се и за сутиена.Направо приметнете едно одеало и приятен полет.

4

Занапред

преди 4 седмици

В самолета не трябва да сте на ролкови кънки, с две дини под едната мишница и с голяма 5 етажна торта в другата ръка - щото всичко се случва!

3

Анонимен

преди 4 седмици

Дилдo да не се носи, че стават излагации ако ти отворят чантата за проверка...