Снимка: Virginia Records
fallback

Ева Пармакова е финалист от последния сезон на X Factor. Въпреки че е още ученичка, тя вече има два големи хита зад гърба си - "Ти Губиш" и "Tell Me Right". Тя е внучка на големия български тенор Любомир Бодуров. Първите си изяви на сцена прави като част от вокална група Бон-бон, от чиято школа са излезли много звезди в бг попа (Поли Генова, Йоана Драгнева, LaTiDa). Става трета в последния сезон на X Factor, a дебютният й сингъл "Ти губиш" с Павел и Венци Венци стана безапелационен хит.

Ева е ученик, има една година до завършване. Освен музиката обича английският език и казва, че понякога й е по-лесно да мисли или да пише именно на английски. Неин е текстът към Tell Me Right - създаден е само за 2 часа и е посветен на приятелят й, който учи в Музикалното училище.  Голяма част от детството й е минало в Южна Африка, където е живяла със сестра си. Двете имат 20-годишна разлика. Ева е добър кайт сърфист, а също така готви добре, въпреки скромните си 17 години.

Eва, ти беше част от Sofia Songwriting Camp – първия международен лагер за писане на песни у нас. Успя ли да създадеш хит за тези шест дни на Боровец? 
 
Успях да преодолея страхa, че на фона на всички тези продуценти на топ европейско ниво аз съм само едно дете, което обича да пее и от скоро пише текстове. Никой не демонстрира превъздходство над мен, усещах супер позитивна енергия, която ми помогна да скоча на следващо ниво като артист и започнах да се справям все по-добре с вокалните линии.  По време на лагера бяха създадени над 20 песни и със сигурност част от тях ще станат хитове, защото ще бъдат предложени на някои от най-големите лейбъли в света. Но по-важното е, че се сближих с 16 автори от 4 държави, създадохме си нещо като наша социална мрежа за музика.
 
Каква беше програмата ти през деня, oставаше ли ти време за забавление?
 
Имам привилегията да работя това, което обичам най-много, и работата вървеше паралелно с удоволствието.  По цял ден бяхме в студио, понякога откарвахме и по 15 часа. Идеите валяха една след друга, но не ми беше изморително, а вдъхновяващо.  Излизахме само за да хапнем.  Всяка вечер Саня, която организира цялото нещо, и Робин Йенсен – норвежецът, който прави най-големите лагери за писане на песни в Европа, минаваха през студията. Слушаха демоверсиите и коментираха.     
 
Дебютната ти песен „Ти губиш“ беше дует и на български език, а актуалният ти хит Tell Me Right е на английски. Какви песни предпочиташ да изпълняваш и какво мислиш, че харесва повече българската публика?
 
На последната фен среща, която имахме в Пловдив, питах доста от децата какво им допада, и те бяха доста патриотично настроение (смее се). Искат да слушат текстове на български, но тъй като масово английският език вече не е чужд за тях, се кефят и на световните хитове, които изпълнявам по време на участия.  Английският е езикът, на който пиша по-лесно текстове.
 
Останалата част от интервюто четете в Teenproblem.net
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

анонимна

преди 4 години

пожелавам и да готви само от дъжд на вятър и да се занимава с любимата си дейност......, и жалко, че отсега се е направила на изкуствена......

1

Анонимен

преди 4 години

КОЯ?

fallback